Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Bakning ››
Av | Lussekatter utan mjölk och gluten | |
Gäst K (Gästkonto) |
Lussekatter utan mjölk och glutenHej! Jag behöver lite tips inför lussebaket i år. Jag ska baka lussebullar som är fria från både mjölk och gluten (havremjölk är tyvärr inget alternativ). Vet att man kan använda äppeljuice i bullar när man bakar men fungerar det på lussebullar också? |
|
Robyn | Jag skulle prova med att ersätta mängden mjölk med lika mycket juice eller vatten och lite extra fett, mjölk gör bröd porösare vilket man kanppast behöver få den glutenfria degen, det är ju det som oftast är problemet, att den blir lite för porös! Lycka till Cicci Skrevs november 2007 | |
Gäst K (Gästkonto) | Min son är mjölprotein och mjälallergiker. Vi använder alltid "rismjölk", dvs Ricedream (med kalcium!) som vätska i all matlagning. Denna fungerar utmärkt att koka risgrynsgröt på och att baka bullar med. Den är inte så söt som äppeljuice så jag tror att det är lättare att få sockerproportionerna rätt med denna. Skrevs december 2007 |